Napenergiás aszaló sörösdobozokból

Energiagazdálkodás, Fenntarthatóság, természetvédelem, Hulladékgazdálkodás
aszaló, házi készítés, napenergia Szerző: Bencsik Attila, Hegyes József, Kohlheb Norbert

A napenergia a legtisztább és legnagyobb mennyiségben rendelkezésünkre álló energiaforrás. A megújuló energiaforrások nagy része és a fosszilis energiaforrások mind napenergiából származnak. Magyarországon a vízszintes felületre érkező napsugárzás hőmennyisége körülbelül 1300 kWh/m2 /év. Mindezen adottságok lehetővé teszik számunkra, hogy hazánkban a nap ingyenes energiája segítségével hatékonyan tartósítsuk aszalással zöldségeinket és gyümölcseinket. A továbbiakban egy házilag is könnyen előállítható napenergiás aszaló elkészítését mutatjuk be részletesen, amely alapján bárki elkészítheti otthon a saját berendezését, majd pedig ennek segítségével a kedvenc aszalt gyümölcseit és zöldségeit.


Letöltés